Πόλεμος Ανακοινώσεων- και έτσι, δεν... «χαλάει η σούπα τους»!




4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011


  Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε στα τοπικά ΜΜΕ της πόλης μας, ένα πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ της νέας Δημοτικής αρχής και του Δημάρχου, Βασ. Βαλασόπουλου, με την μείζων και ελάσσων αντιπολίτευση, σχετικά με την συγχώνευση-κατάργηση σχολείων στην Ηλιούπολη.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αλλά η δεξιά και κεντροαριστερή προπαγάνδα θολώνει την όραση μας, την ακοή μας και σε κάποιους από μας, την όσφρηση μας!
Κύριοι της αντιπολίτευσης, Συγχαρητήρια! Καταφέρατε και επιτρέψατε ο αντίλογος του Δημάρχου να έχει και βάση και ισχύει, όταν ανακοινώνει πως «το θέμα των συγχωνεύσεων σχολείων δεν έχει ξεκαθαρίσει και μάλιστα το Υπουργείο Παιδείας, ακόμη συσκέπτεται –διαβουλεύεται» και άρα εγώ, «ως δημοτική αρχή, θα ήταν άκαιρο να πάρω από τώρα θέση, για κάτι που ακόμα δεν είναι επίσημο και είναι σε επίπεδο προτάσεων».
Καταφέρατε Κύριοι, της αντιπολίτευσης, ο ενός μηνός Δήμαρχος της Ηλιούπολης, να μην ασχολείται με τίποτα άλλο, παρά το πως να απαντά σε εσάς- και δυστυχώς για... Εμάς, να έχει και δίκιο –και έτσι, να νομίζει πως παράγει και... έργο στην πόλη!
Αγαπητοί Συμπολίτες, η «Δημοτική Ανατροπή ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» για την Ηλιούπολη, επειδή δεν έχει τις αγκυλώσεις ενός αστικού κόμματος και, το συν αυτών, μπορεί και «βλέπει πίσω από την κουρτίνα».
Αυτό δηλαδή, που επιχειρούν οι Επικεφαλής των κομμάτων της Ηλιούπολης, από κοινού με την Δημοτική αρχή, (το παιχνίδι είναι παλαιό και γνωστό), να αναδεικνύουν θέματα χαμηλής πολιτικής. Όπως ένα... σχολείο που συγχωνεύεται, ένα... πάρκο χωρίς παγκάκι, μια... λάμπα σε ένα δρόμο που έσβησε.
Αυτά έχουν εντολές να προβάλουν και ενίοτε να τα επιλύουν και σκοπίμως αγνοούν τα σημαντικά και σπουδαία θέματα, γιατί «έτσι... χαλάει η σούπα τους»!
Όπως η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας στην πόλη μας, η καταστροφή της τοπικής αγοράς, η φτώχια των ολοένα αυξανόμενων συνάνθρωπων μας που ψάχνουν αποφάγια στους κάδους, η έλλειψη κινήτρων στους νέους που αραχνιάζουν στις καφετέριες ανήμποροι να ορίζουν τη ζωή τους, η πολιτιστική ένδειά μας, που μας κάνει να στρογγυλοκαθόμαστε κάθε βράδυ στους καναπέδες μας βλέποντας σκουπίδια στο χαζοκούτι κτλ...
Αγαπητοί Συμπολίτες, έχουμε χάσει εδώ και καιρό την αίσθηση της πραγματικότητας σε αυτή την πόλη επειδή ακριβώς απομακρυνθήκαμε από την πραγματική δύναμη αυτής της πόλης, τους άξιους ανθρώπους της.
Και δυστυχώς, αυτοί που είναι σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο δεν είναι... οι Άριστοι!!!

«Δημοτική Ανατροπή ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» για την Ηλιούπολη
Δημήτρης Μωραΐτης
Επικεφαλής