ΕΙΜΑΣΤΕ… ΕΤΟΙΜΟΙ ΩΣ ΔΗΜΟΣ;;


ΔΕΥΤΈΡΑ, 20 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 2012


Ανακοίνωση Δημήτρη Μωραΐτη
Σύμφωνα με εκτιμήσεις  πολλών έγκυρων διπλωματικών κύκλων της Βόρειας Ευρώπης, η απόφαση για το τι μέλει γενέσθαι  για την Ελλάδα θα έλθει μετά τις αμερικανικές εκλογές(αρχές Νοεμβρίου), καθώς οι ΗΠΑ θέλουν την Ευρωζώνη ΄΄όρθια΄΄ έως το Νοέμβριο,αφού γνωρίζουν ότι ένα ΄΄οικονομικό ατύχημα΄΄ στην Ευρώπη θα μπορούσε να ενεργοποιήσει ένα ντόμινο με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για τον ίδιο τον υποψήφιο πρόεδρο Ομπαμα. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, και η Μέρκελ θέλει να τελειώσει με την Ελλάδα τουλάχιστον στις αρχές του 2013, με στόχο η όποια ΄΄λύση ΄΄να έχει‘ ’χωνευθεί από τους Γερμανούς πολίτες όταν θα κληθούν να ψηφίσουν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2013.
 Μάλιστα  οι ίδιοι διπλωματικοί  κύκλοι εκτιμούν ότι οι τελικές αποφάσεις για το «ελληνικό πρόβλημα» θα δοθούν γύρω στον Ιανουάριο- Φεβρουάριο του 2013.
 Επίσης το δυσάρεστο  είναι οτι ΄΄ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη κρίνεται πλέον στις χώρες της Ευρωζώνης ως διαχειρίσιμος΄΄. Για να περιοριστεί ο κίνδυνος μόλυνσης, οι κυβερνήσεις περιμένουν την έναρξη λειτουργίας του νέου ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης ΕSΜ, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να γίνει πριν από την έκδοση της απόφασης του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, στις12 Σεπτεμβρίου.
Ο Γιούνκερ υπαινίχθηκε ότι η Ευρώπη θέλει να είναι έτοιμη και με τον ESM σε λειτουργία, όταν αποφασίσει για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Αυτό που αναρωτιέται και..., ο δημότης της Ηλιούπολης, είναι πόσο προετοιμασμένοι είμαστε ως Δήμος, στο ΄΄κακό΄΄ ενδεχόμενο να συμβούν όλα τα παραπάνω  στο επόμενο κρίσιμο διάστημα  με τις ανάλογες συνέπειες για τον πληθυσμό της πόλης μας. 
Θέλουμε  να ρωτήσουμε  τον Δήμαρχο Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλο, αλλά και την αντιπολίτευση, αν η Δημοτική ομάδα έχει ένα plan B , για την πρώτη περίοδο που τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά  δύσκολα (έλλειψη  σε είδη πρώτης ανάγκης).  
Αν, οι αποθήκες του Δήμου έχουν προμηθευτεί  βασικά είδη,   όπως, γάλα για τους βρεφονηπιακούς-παιδικούς  σταθμούς,  φάρμακα, κονσέρβες, καθαριστικά,  πετρέλαιο  και ανταλλακτικά για τα (απορριμματοφόρα ), αλλά   και  ότι άλλο φρονεί ως Δήμαρχος,  για την ομαλή   λειτουργία της πόλης και την στοιχειώδης διαβίωση  των αδύναμων  δημοτών,  μέχρι να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του κράτους.

Δημήτρης Μωραΐτης
Δημοτική Ανατροπή ‘’ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ’’
για την Ηλιούπολη